Bejelentés


Borostyánkő Természetbarát SE Túrák mindenhol mindenkinek


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


2023.november 4-én

Szent Márton túra(katt ide)

Képei


Rajt és cél a Herényiek házában Szombathely Béke tér 7.

Megközelíthető az 12. autóbusszal. Menetrend


 

Szent Márton teljesítménytúra 5 km -kutya nélküli túra

 

Egy 5 km-es sétára invitáljuk az erre vállalkozókat az Arborétumba.

Figyelem!! Kutyával és kerékpárral tilos a kertbe bemenni!

A herényiek házának kapuján kilépve jobbra fordulunk és a Gyöngyös  hídján átkelve jobbra folytatjuk utunkat a Szabadnép utcában. A 36-os ház után az utca balra kanyarodik, itt két út ágazik le jobbra, a második földúton megyünk tovább az Arborétum egy hátsó gazdasági kapujáig, ahol bejutunk a parkba a volt herényi futballpálya mellett kissé vad területen érjük el az Arborétum  főútvonalát

 

Itt szabadon sétálhatunk, megtekintheted az 56-os emlékhelyet Sétánk során menjünk el a kert létrehozójának Sághy Mihálynak kastélyáig és annak közelében keressük meg a hegyi mamutfenyőt. Gyönyörködj a Gyöngyös partján lévő mocsári ciprusok ligetén. A híd mellett megtalálod a kert megmentőjének, Bánó Istvánnak emlékoszlopát.  Ez után sétálj vissza ahhoz a kapuhoz, ahol bejöttél, a földút végén balra kanyarodj rá a kavicsos útra, melyen a volt herényi malom mellett kiérsz a Szent Imre útra, itt a kanyarban találhatod a Boci betérőt, ahol szomjadat olthatod. Tovább haladsz a tulipán utcán, mely a beton kerítésnél jobbra fordul. Az utca végén a Csók István utcába jobbra kanyarodva eléred a templomot és a Béke teret és célba értél.

Az őszi arborétum

 

 

 

Szent Márton teljesítménytúra 10 km - kutya nélküli túra


A 10 km-es távot a Szent-Márton és az Írottkő-Arborétum túraútvonalra terveztük..

A herényiek házának kapuján kilépve a Béke téren a templom irányában átvágunk és a Csók István utcán végighaladva elérjük a Perint patak hídját, ahonnan a K + jelet követve elérjük a 89-es elkerülő utat.2km Itt lesz az 1.Ellenőrző pont.

Ezután balra kanyarodva a S sáv jelen haladva elsétálunk a Csónakázó tó

Dél-nyugati részéig 5,8km, ahol átkelünk a hídon a szigetre. Majd a sziget keleti oldalán lévő hídon átérünk a tó partjára, itt balra fordulunk és a Deck vendéglő mellett elhaladva a tó északi végénél lépcsőn elérjük a Kenderesi útról a Sportligetre vezető új hidat, ezen áthaladva a jobbra kanyarodó sétányon elérjük a park faépületét, ahol 2.Ellenőrző pontot érintjük.6,8km

Az ellenőrző pontról a parkoló bejáratát érintve átkelünk a Rohonci úton. Itt a kerékpárúton jobbra fordulunk, majd átkelünk a Perint hídján. A híd után a 16-os magas háznál balra kanyarodva elérjük a Kodály Z. úti hidat.

A hídon átmegyünk a Perint jobb oldalára és közvetlenül a Híd után jobbra rátérünk egy füves ösvényre, ezen a régi búcsúi vasúti hidat érintve elérjük a Muskátli utcai elkerülő útat.8,2 km Most jobbra kanyarodva a Piros sáv jelzésen az Arborétumba megyünk.

Kutyával és kerékpárral tilos a kertbe bemenni!

 

Az Arborétumban a tudományos tanösvény főútján végig haladunk és a kert É sarkán lévő hátsó kapun kilépve egy füves úton kiérünk a Szabad Nép utcába. Balra kanyarodva az utcán végig haladva 400 m után az utca végén balra kanyarodva a Gyöngyös hídján átkelve elérjük célunkat a Béke téren.

Az őszi arborétum

 

 

Szent Márton teljesítménytúra 15 km

A 15 km-es távot a Szent-Márton S sáv és a Dél dunántúli K sáv túraútvonalra terveztük..

A herényiek házának kapuján kilépve a Béke téren a templom irányában átvágunk és a Csók István utcán végighaladva elérjük a Perint patak hídját, ahonnan a K + jelet követve elérjük a 89-es elkerülő utat.2km Itt lesz az 1.Ellenőrző pont.

Innen tovább folytatjuk utunkat a K sáv-ig 2,7 km, itt jobbra fordulunk és folytatjuk utunkat a K sáv-n egészen a K O-ig 5,2 km. A K O-n haladva elérjük a S sáv utat 6,9 km, itt balra kanyarodva letérve a K O-ről a gerincen jelzetlen úton haladva ismét eléri a K O-t. Jobbra fordulunk és egy távközlési antenna mellett elhaladva a domb aljánál elérjük a S sáv utat.8,3 km. Itt jobbra fordulva a S sáv úton elérjük a Szent kút kápolnát.

2.Ellenőrző pont. 9,2 km

Az ellenőrző pont után a S sáv jelzésen a Parképítő Vállalat facsemetéi közötti úton visszatérünk az 1.Ellenőrzési pontnál lévő K + túrajelhez,11,8 km, itt balra kanyarodva nagyon figyelmesen átkelünk a 89-es úton és a K +-n visszatérünk a célba.

 

 

Szent Márton teljesítménytúra 20 km

A 20 km-es távot a Szent-Márton S sáv és a Dél dunántúli K sáv túraútvonalra terveztük..

A herényiek házának kapuján kilépve a Béke téren a templom irányában átvágunk és a Csók István utcán végighaladva elérjük a Perint patak hídját, ahonnan a K + jelet követve elérjük a 89-es elkerülő utat.2km Itt lesz az 1.Ellenőrző pont.

Innen tovább folytatjuk utunkat a K sáv-ig 2,7 km, itt jobbra fordulunk és folytatjuk utunkat a K sáv-n egészen a K +-ig 8,5 km. A K +-n haladva elérünk egy mezei útelágazáshoz. Innen a P +

utat 11,7 km követjük Perenye falú kápolnájáig. A kápolna melletti 108. ház kerítésén lévő sárga gáztáblán lévő számokat leolvassuk.

Majd D-i irányba fordulva a S sáv utat követjük a Szent kútig.15,8 km.

2.Ellenőrző pont.

Az ellenőrző pont után a S sáv jelzésen a Parképítő Vállalat facsemetéi közötti úton visszatérünk az 1.Ellenőrzési pontnál lévő K + túrajelhez,18,2 km, itt balra kanyarodva nagyon figyelmesen átkelünk a 89-es úton és a K +-n visszatérünk a célba.

 

A túrák trekjei az alltrails vagy a ttt.hu oldalról letölthetők.

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!